Aktualności

18 uczniów naszej szkoły wróciło ze stażu zawodowego, który odbył się dniach od 27 maja do 7 czerwca 2019 roku. Staż odbył się w ramach projektu Alternatywne formy i kierunki użytkowania zwierząt, szansą na zwiększenie dochodów z produkcji rolniczej i poprawy samozatrudnienia absolwentów naszej szkoły, który realizowany jest w Zduńskiej Dąbrowie od września 2017 roku w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
18 uczniów naszej szkoły wróciło ze stażu zawodowego, który odbył się dniach od 27 maja do 7 czerwca 2019 roku. Staż odbył się w ramach projektu Alternatywne formy i kierunki użytkowania zwierząt, szansą na zwiększenie dochodów z produkcji rolniczej i poprawy samozatrudnienia absolwentów naszej szkoły, który realizowany jest w Zduńskiej Dąbrowie od września 2017 roku w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój. Rok temu do Nienburga wyjechała grupa uczniów z technikum rolniczego.
"Dziękuję wszystkim nauczycielom i pedagogom za poświęcenie i trud włożony w rozwijanie i szerzenie świadomości rolniczej wśród młodzieży"
Zespół Szkół w Golądkowie słynie z otwartości na potrzeby społeczeństwa, w którym funkcjonuje. Przejawem tego jest chociażby fakt, że chętnie dzieli się swoimi zasobami. Tym razem drzwi naszej szkoły stanęły otworem dla dzieci z Przedszkola Miejskiego Nr 5 w Pułtusku.
Dnia 30 maja w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Golądkowie im. J. Dziubińskiej odbył się dzień sportu szkolnego. Cała społeczność uczniowska wraz z Dyrekcją szkoły oraz nauczycielami zebrała się tuż obok muzeum. Na samym początku uroczystości Pani Dyrektor Ewa Leszczyńska przywitała zebranych oraz pokrótce przedstawiła harmonogram dnia. Uczniowie mieli możliwość wzięcia udziału w konkurencjach sportowych, które wymagały dużo sprytu i wysiłku fizycznego.
W dniu 24 maja 2019 r. w Karolewie odbyła się VIII edycja Ogólnopolskiego Międzyszkolnego Konkursu Kulinarnego: Smaki Wsi.
22 maja drużyna z naszej szkoły w składzie : Roksana Kowalczyk i Elżbieta Jakubowska z klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięła udział w wojewódzkim etapie konkursu Gotuj: z klasą.
W ramach obchodów TYGODNIA BIBLIOTEK społeczność naszej szkoły (uczniowie, Dyrekcja, nauczyciele oraz pracownicy administracji i obsługi) uczestniczyła w ciekawym wydarzeniu czytelniczym: Przerwa na czytanie.
Miło nam poinformować, że Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Zduńskiej Dąbrowie został laureatem Orłów Edukacji 2019, wyprzedzając jednocześnie 81 tysięcy innych firm w Polsce. Nasza szkoła dołączyła do grona liderów branży edukacyjnej wyznaczających właściwy kierunek, stawiających na rozwój i podnoszenie kwalifikacji.
W dniu 24 maja 2019 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie koło Kętrzyna odbyła się ósma edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Smaki Wsi. Do walki o statuetkę Złotej Patelni przystąpiło 18 szkolnych drużyn z całej Polski. Tematem zmagań tegorocznej edycji konkursu były Podroby na polskim stole.
14 maja 2019 r w ZS CKR w Nowosielcach odbył się konkursu gastronomiczny Mini Chef Cook. Tematem przewodnim zmagań uczestników były: Tradycyjne smaki podkarpackiej kuchni – Desery na Dworskim Stole. Konkurs współorganizowany był z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa – OT w Rzeszowie. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Ekologicznych Polska Ekologia. Konkurs był pod honorowym patronatem przewodniczącego Sejmiku Województwa Podkarpackiego. Konkurs polegał na przygotowaniu w ciągu 1 godziny wybranego deseru, typowego dla regionu podkarpackiego i przygotowanego z rodzimych surowców. Po trudnych i burzliwych obradach jury konkursowe ogłosiło wyniki.
30 maja 2019 roku młodzież naszej szkoły wzięła udział w piątej edycji Profilaktyki według Ekonomika, która w tym roku odbyła się na łowickich Błoniach.