Aktualności

W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Swarożynie rozpoczęliśmy akcję "Pomoc ofiarom trzęsienia ziemi w Turcji".
14 lutego biblioteka szkolna gościła jedną z wielu zaprzyjaźnionych i współpracujących z nią klas. W tym roku, książnicę w piękny, słoneczny, walentynkowy dzień książnicę odwiedziły: klasa I HT, Dyrekcja szkoły oraz nauczyciele.
Młodzi Przedsiębiorczy to program Centrum Edukacji Obywatelskiej sponsorowany przez Iceland Liechtenstein Norway grants, dzięki któremu uczniowie szkół branżowych pogłębiają i ćwiczą swoje umiejętności obywatelskie, przedsiębiorcze i społeczne. Pod opieką szkolnego koordynatora programu przechodzą kolejne kroki planowania firmy w oparciu o swoje talenty i potrzeby klientów, planują proklimatyczne rozwiązania dla firm, poznają swoje mocne strony i obszary do rozwoju, a także ćwiczą kompetencje społeczne, w tym zwłaszcza pracę indywidualną, w parach i w grupach, umiejętności skutecznego argumentowania, wyszukiwania informacji, praktycznego uczenia się sposobów rozwiązywania konfliktów, argumentowania swoich decyzji związanych z projektem, analizowania wpływu swoich działań na innych ludzi i środowisko.
Wszystkich chętnych, którzy interesują się fotografią lub lubią robić zdjęcia, zapraszamy do wzięcia udziału w etapie szkolnym Wojewódzkiego Konkursu Fotograficznego: Śladami żydowskiej historii i kultury.
W dniach 10-11 lutego 2023 r. uczniowie klasy 2,3 i 4 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych odbywali warsztaty kulinarne w restauracji Monosfera, w której szefem kuchni jest pan Jarosław Uściński.
W sobotę, 5 lutego 2023 roku na tradycyjnym balu studniówkowym bawili się uczniowie, nauczyciele oraz rodzice uczniów klas maturalnych - 4P4 i 4B4. Uroczystość odbyła się w Sali Bankietowej "Euforia" w Ponikwi Dużej.
W dniu 08 lutego 2023 w naszej szkole odbyło się oficjalne odebranie nowo wyremontowanej pracowni technologii gastronomicznej, w której odbywają się zajęcia praktyczne z zakresu sporządzania potraw i napojów w klasach I- III Technikum żywienia i usług gastronomicznych.
Gabriela Turkot, uczennica IV klasy technikum technologii żywności, zajęła II miejsce w Finale Przeglądu Młodych Recytatorów i Gawędziarzy im. A. Skupnia Florka, który odbył się 26 stycznia 2023 r w Białym Dunajcu.