Aktualności

Uczniowie V klasy technikum żywienia i architektury krajobrazu mieli okazję odwiedzić najnowocześniejszy w tej części Europy zakład produkcyjny oraz centrum dystrybucyjne.
12 października 2023 r. podczas obchodów Dnia Edukacji Narodowej odbyło się uroczyste nadanie awansów uczniom klas mundurowych połączone ze ślubowaniem kadetów.
W sali gimnastycznej ZS CKR w Nadrożu odbył się uroczysty apel z okazji Dnia Edukacji Narodowej
We wrześniu uczniowie ZS CKR w Nadrożu uczestniczyli w szkoleniu "Moje zrównoważone i innowacyjne gospodarstwo".
11 października 2023 roku na obiektach MOSiR w Pułtusku rozegrane zostały Mistrzostwa Powiatu w halowej piłce nożnej. Z uwagi na brak dostępu do pełnowymiarowej hali sportowej, rozegrane zostały na świeżym powietrzu. W rozgrywkach wzięły udział drużyny czterech publicznych szkół ponadpodstawowych z naszego powiatu: ZS nr 1 im. J. Ruszkowskiego, Liceum Ogólnokształcącego im. P. Skargi, ZS im. Bolesława Prusa w Pułtusku oraz naszego ZSCKR im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie. Po zaciętej rywalizacji systemem każdy z każdym nasi wywalczyli 3 miejsce.
W dniach 11-12 października uczniowie naszej szkoły wzięli udział w szkoleniu - Moje zrównoważone i innowacyjne gospodarstwo. Organizatorem wydarzenia było Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Celem operacji była aktywizacja uczniów szkół rolniczych do podejmowania w swoim gospodarstwie rolnym inicjatyw (przy wykorzystaniu środków unijnych) na rzecz rozwoju gospodarstwa rolnego, uwzględniając innowacyjne rozwiązanie, efektywne wykorzystanie zasobów oraz łagodzenie presji środowiskowej przez produkcję rolną.
W ramach współpracy naszej szkoły z Uniwersytetem w Siedlcach w dniach 3.10.2023 i 9.10.2023r. w naszej szkole gościli pracownicy naukowi Wydziału Nauk Medycznych i Nauk o Zdrowiu oraz Wydziału Nauk Rolniczych , którzy przeprowadzili cykl wykładów z zakresu nie marnuj żywności – chroń planetę. 3.10.2023 wykłady przeprowadziły Pani mgr Milena Kobylińska z zasad zdrowego żywienia i Pani mgr Agnieszka Decyk z nauki czytania etykiet . Panie w swoich wykładach uświadomiły uczniom, jakimi zasadami posługiwać się przy planowaniu i zakupach produktów spożywczych, na co zwrócić uwagę przygotowując pełnowartościowe posiłki oraz jak planować jadłospis.
14 października obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej, który w tym roku jest bardzo wyjątkowy, ponieważ jest to 250 rocznica powołania Komisji Edukacji Narodowej.
12 października br. na uroczystej akademii świętowaliśmy okrągłą 250-tą rocznicę utworzenia Komisji Edukacji Narodowej.
Główną bohaterką Festiwalu była okazała dynia, którą z pasją wyhodowali uczniowie naszej szkoły.