Aktualności
Współpraca z Szreniawą
Zbiór poletek doświadczalnych
Prace polowe w czasie wakacji
Super Dron już u nas
W wakacje tradycyjnie udoskonalamy bazę w ZS CKR w Starym Lubiejewie.
Jedenastu uczniów zdobyło uprawnienia Urzędu Dozoru Technicznego.
Dnia Janowa 2022
Bitwa pod Janowem 1920
Pierwsze tygodnie wakacji już na nami. Szkoła przygotowuje się do kolejnego roku pracy. Bez uczniów wydaje się niezwykle cicha i spokojna. Z nostalgią wspominamy dzień, kiedy była wyjątkowo radosna - Dzień Dziecka i zorganizowane dla jego uczczenia Igrzyska.
Mieliśmy przyjemność i zaszczyt gościć w murach naszej szkoły grupę absolwentów Technikum Ogrodniczego, którzy zdawali maturę w roku 1975. W nostalgiczną podróż po szkole zabrał ich pan dyrektor Roman Malicki w towarzystwie pani Marty Falbowskiej i Andrzeja Sakowicza.
W dniu 26 czerwca gościliśmy w naszej szkole Panie z Kół Gospodyń Wiejskich, które poznały sztukę rzeźbienia warzyw i owoców czyli CARVING.
Przy udziale wyjątkowych gości 24 czerwca 2022r. odbyła się uroczystość zakończenia roku szkolnego 2021/2022 w ZS CKR w Starym Lubiejewie. Wśród nich znajdował się Poseł na Sejm Rzeczpospolitej Polskiej Marek Zagórski, przedstawiciele Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, Sejmiku Województwa Mazowieckiego, 22 Wojskowego Ośrodka Kartograficznego w Komorowie, administracji lokalnej, Państwowej Straży Pożarnej w Ostrowi Mazowieckiej, związków zawodowych oraz lokalnych banków.
Erasmus+ KA 202
ZS CKR w Starym Lubiejewie jako jedna z nielicznych szkół, podjęła się ważnego zadania – była jednym z wystawców tej imprezy. Wspólne stoisko wystawiennicze przygotowane w ramach współpracy z Wydziałem Agrobioinżynierii i Nauk o Zwierzętach Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach i ZS CKR w Sokołowie Podlaskim cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Największą uwagę przyciągały wykonane sztuką carvingu dekoracje z warzyw i owoców oraz smakowite kompozycje kwiatowe w galaretce. Na naszym stoisku można było obejrzeć: spektakularny pokaz kuchni molekularnej - przygotowania lodów i bezy z wykorzystaniem ciekłego azotu.
Zakończenie Roku Szkolnego 2021/22