Aktualności

W ostatni piątek kwietnia w siedzibie BNP Paribas w Warszawie odbyła się gala konkursu " Dbaj o klimat. Redukuj CO2".
Wręczono nagrody rozstrzygniętego konkursu II edycji z Doradztwa Zawodowego pt:" Moja przyszłość zawodowa".
NIGDY NIE ZBACZAJ Z WYBRANEJ DROGI, KTÓRĄ OBRAŁEŚ W WĘDRÓWCE ŻYCIA, CHOĆBY CI CIERNIE RANIŁY NOGI, A CEL WYDAWAŁ SIĘ NIE DO ZDOBYCIA!
W ogólnopolskim rankingu techników 2022 roku, który został opublikowany w dn. 27 kwietnia 2022r. przez portal WaszaEdukacja.pl Technikum im. Wincentego Witosa w Studzieńcu zajęło 57 miejsce w Polsce na 1520 techników publicznych oraz niepublicznych,
Happening ekologiczny i wystawa prac plastycznych to przykłady działań organizowanych w naszej szkole, w ramach obchodów Światowego Dnia Ziemi.
29 kwietnia 2022 r. to ostatni dzień, w którym uczniowie klas 4 ostatni raz usłyszeli dzwonek szkolny i zasiedli w ławkach w klasach wraz ze swoimi wychowawcami.
Słowa Wisławy Szymborskiej towarzyszyły realizacji projektu pt.: Zaczytane popołudnie. W ramach działań projektowych uczennice nagrały kilka opowiadań skierowanych do Seniorów. Nagrane opowiadania zostały wybrane ze szczególnym uwzględnieniem odbiorców, dlatego też pochodzą z serii książek Balsam dla Duszy. Pięknie oprawione nagrania trafią do Klubu Seniora w Winnicy, Klubu Seniora w Świerczach oraz do Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego.
Podczas Dni Otwartych na gości odwiedzających naszą szkołę czekało wiele atrakcji.
W ramach współpracy z Hotelem w Serocku uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie odbyli warsztaty kulinarne. Powitała nas pani Izabela Lis HR Menadżer Hotelu, w której towarzystwie zwiedzaliśmy część hotelową, strefę spa oraz rekreacji. Podziwialiśmy wnętrza, wyposażenie i aranżacje poszczególnych części placówki. Uczniowie pod czujnym okiem pana Przemysława Bednarza-szefa restauracji przygotowywali dwa dania główne oraz deser. Potrawy zapierały dech w piersiach nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim wyszukanym smakiem. Były to: pierogi z farszem z ziemniaków z serem kozim oraz ziemniaków i chorizo z palonym masłem, pierś z kurczaka z fioletowymi ziemniakami w panierce i pure z marchewki z dodatkiem zielonej oliwy... Czy nie brzmi kusząco? A jak smakuje! Na deser uczniowie przygotowali płonącą kulę z musem z białej czekolady.
Nasza szkoła na 2 dni zmieniła się w prawdziwe centrum rolnictwa precyzyjnego, gromadząc w swoich murach przedstawicieli firm działających w tej branży oraz nauczycieli techniki rolniczej z całej Polski. Nie zabrakło również Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryka Kowalczyka.