Aktualności

Uczniowie klas Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w dwudniowym kursie ,"Kuchnie Świata", na którym poznawali nowe smaki i metody przyrządzania potraw światowej kuchni.
Miło nam poinformować, że Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Zduńskiej Dąbrowie został laureatem Orłów Edukacji 2019, wyprzedzając jednocześnie 81 tysięcy innych firm w Polsce. Nasza szkoła dołączyła do grona liderów branży edukacyjnej wyznaczających właściwy kierunek, stawiających na rozwój i podnoszenie kwalifikacji.
W dniu 24 maja 2019 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie koło Kętrzyna odbyła się ósma edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Smaki Wsi. Do walki o statuetkę Złotej Patelni przystąpiło 18 szkolnych drużyn z całej Polski. Tematem zmagań tegorocznej edycji konkursu były Podroby na polskim stole.
14 maja 2019 r w ZS CKR w Nowosielcach odbył się konkursu gastronomiczny Mini Chef Cook. Tematem przewodnim zmagań uczestników były: Tradycyjne smaki podkarpackiej kuchni – Desery na Dworskim Stole. Konkurs współorganizowany był z Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa – OT w Rzeszowie. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Przetwórców i Producentów Ekologicznych Polska Ekologia. Konkurs był pod honorowym patronatem przewodniczącego Sejmiku Województwa Podkarpackiego. Konkurs polegał na przygotowaniu w ciągu 1 godziny wybranego deseru, typowego dla regionu podkarpackiego i przygotowanego z rodzimych surowców. Po trudnych i burzliwych obradach jury konkursowe ogłosiło wyniki.
Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sokołowie Podlaskim uczestniczyli w projekcie informacyjno - szkoleniowym "Stawiam na wołowinę - III edycja.
30 maja 2019 roku młodzież naszej szkoły wzięła udział w piątej edycji Profilaktyki według Ekonomika, która w tym roku odbyła się na łowickich Błoniach.
24 maja w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Zduńskiej Dąbrowie odbyła się Agromajówka zorganizowana holenderską firmę Lely, specjalizującą się w produkcji robotów udojowych do zadawania paszy oraz udoju bydła mlecznego. Uczestniczyło w niej około 170 osób – uczniów i nauczycieli ze szkół rolniczych w województwie łódzkim i mazowieckim.
Nasza szkoła została zaproszona do udziału w projekcie Zrównoważone rolnictwo w służbie bioróznorodności. Projekt ma na celu przybliżenie działań związanych z ochrona bioróżnorodności na terenach rolniczych.
10 kwietnia 2019 r. odbył się w naszej szkole konkurs: Gotuj z klasą.
Wszyscy jesteśmy konsumentami – stwierdził 15 marca 1962 r. prezydent USA John F. Kennedy.