Aktualności

9 lutego 2024r. w ramach współpracy z Kołami Gospodyń Wiejskich uczniowie kl. I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz kl. III Branżowej Szkoły I Stopnia kształcący się w zawodzie kucharz pod opieką Pani Angeliki Smolewskiej, brali udział w warsztatach kulinarnych przygotowanych przez KGW w Hołowienkach.
W dniu 12 stycznia 2024 roku uczniowie klasy 2 i 3 TA/TTnOW oraz IV TTnOW wzięli udział w wykładzie pt. Nowoczesne Trendy w Turystyce.
W dniu 31 stycznia 2024 roku Wolontariusze z Ekipy Rolnika gościli na świątecznym kolędowaniu w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Odrowążu.
Z dumą informujemy, że nasza utalentowana uczennica, Antonina Bednarczyk z klasy I TW, zdobyła 5. miejsce w zawodach narciarstwa alpejskiego podczas Licealiady, które odbyły się w Kluszkowcach.
W miniony piątek, 2 lutego, szkolna sala gimnastyczna zamieniła się w kameralną salę kinową, w której odbył się Wieczór Filmowy.
Zgodnie z tradycją, w tłusty czwartek każdy powinien zjeść chociaż jednego pączka, aby przez cały rok nie opuszczało go szczęście.
Miło nam poinformować, że zespół naszych uczniów z kierunku Agrobiznes w składzie: Mateusz Fudala, Andrzej Stękała, Mateusz Molek, Grzegorz Brawiak, Jarosław Możdżeń, Wojciech Jańczy zajął wysokie 7 miejsce spośród 52 zgłoszonych prac w ogólnopolskim konkursie na najlepszy biznesplan Moje zrównoważone i innowacyjne gospodarstwo.
W dniu 17.01.2024 r w naszej szkole odbyła się akcja profilaktyczna z udziałem lekarza rodzinnego p. Marceli Dzioboń na temat profilaktyki cukrzycy i otyłości.
Dnia 7 lutego 2024 r. dyrektor szkoły Andrzej Zdrojewski miał zaszczyt odebrać gratulacje dla naszego Technikum za zajęcie wysokiego miejsca w Ogólnopolskim Rankingu Techników 2024, przeprowadzanym przez Fundację Edukacyjną Perspektywy. Uroczystość odbyła się w Sali Konferencyjnej im. Bydgoskiego Marca 1981 roku Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Bydgoszczy.