Aktualności
Święty Mikołaj z pięknym prezentem.
Mateusz Fudala, uczeń kl. III technikum agrobiznesu, zakwalifikował się do finału X Ogólnopolskiego Konkursu INDEKS DLA ROLNIKA.
Trzecie miejsce dla NATALII JAROS, uczennicy klasy czwartej technikum technologii żywności w konkursie języka niemieckiego Mój zawód jest super.
W dniu 8 grudnia w ZS CKR w Starym Lubiejewie odbył się I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny, zwany Pierogowym szaleństwem. Zgłosiło się osiem drużyn reprezentujących szkoły z województw mazowieckiego i podlaskiego. Zadaniem w konkursie było przygotowanie dania z pierogiem w roli głównej jako propozycja na Świąteczny Bożonarodzeniowy stół.
Prelekcja w Radomskim Centrum Onkologii
Zbiórka charytatywna
Młodzież ZSCKR w Bydgoszczy zdobyła I, III miejsca oraz wyróżnienia w konkursie "Ucz się na Maska" zorganizowanym przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
12.12.2023 r. Hali WOSiR w Drzonkowie odbyły się Finały Wojewódzkie w Drużynowym Tenisie Stołowym.
Dnia 12 grudnia 2023 roku w siedzibie Lubuskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Kalsku odbył się finał XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o BHP i Rolnictwie. Od kilku lat olimpiada odbywa się w dwóch kategoriach – ROLNIK i UCZEŃ.
Komplet zwycięstw w turnieju Piłki Siatkowej chłopców w ramach Powiatowych Igrzysk Młodzieży Szkolnej zdobyła reprezentacja Naszej Szkoły w składzie: Izdebski Karol 5BT, Sawicki Patryk 5ITP, Pawluk Mikołaj 5ITP, Andrzejczuk Krystian 5LT, Kur Kacper 5LT, Matwiejczuk Jakub 4ITP, Jaczewski Sebastian 3MT, Sidorzak Mikołaj 3MT, Chmiel Jakub 2LT, Wierciński Bruno 1MT.
W dniu 7.12.2023 r uczennice klas III i IV technikum technologii żywności, Anna Mrozowska i Angelika Cisłak uczestniczyły w finale konkursu - Food Expert.
III edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności Food Expert, zorganizowana przez Wydział Nauk Informatyczno -Technologicznych w Łomży jest adresowana dla uczniów szkół średnich. Na Wydziale wspomnianej uczelni, prowadzone są kierunki związane z tematyką konkursową: Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności oraz Technologia żywności i żywienie człowieka.
Bożonarodzeniowa Ogólnopolska Zbiórka Żywności Caritas TAK, POMAGAM