Aktualności

Mateusz Fudala, uczeń kl. III technikum agrobiznesu, zakwalifikował się do finału X Ogólnopolskiego Konkursu INDEKS DLA ROLNIKA.
Trzecie miejsce dla NATALII JAROS, uczennicy klasy czwartej technikum technologii żywności w konkursie języka niemieckiego Mój zawód jest super.
W dniu 8 grudnia w ZS CKR w Starym Lubiejewie odbył się I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny, zwany Pierogowym szaleństwem. Zgłosiło się osiem drużyn reprezentujących szkoły z województw mazowieckiego i podlaskiego. Zadaniem w konkursie było przygotowanie dania z pierogiem w roli głównej jako propozycja na Świąteczny Bożonarodzeniowy stół.
Młodzież ZSCKR w Bydgoszczy zdobyła I, III miejsca oraz wyróżnienia w konkursie "Ucz się na Maska" zorganizowanym przez Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
12.12.2023 r. Hali WOSiR w Drzonkowie odbyły się Finały Wojewódzkie w Drużynowym Tenisie Stołowym.
Dnia 12 grudnia 2023 roku w siedzibie Lubuskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Kalsku odbył się finał XVIII edycji Olimpiady Wiedzy o BHP i Rolnictwie. Od kilku lat olimpiada odbywa się w dwóch kategoriach – ROLNIK i UCZEŃ.
Komplet zwycięstw w turnieju Piłki Siatkowej chłopców w ramach Powiatowych Igrzysk Młodzieży Szkolnej zdobyła reprezentacja Naszej Szkoły w składzie: Izdebski Karol 5BT, Sawicki Patryk 5ITP, Pawluk Mikołaj 5ITP, Andrzejczuk Krystian 5LT, Kur Kacper 5LT, Matwiejczuk Jakub 4ITP, Jaczewski Sebastian 3MT, Sidorzak Mikołaj 3MT, Chmiel Jakub 2LT, Wierciński Bruno 1MT.
redakcja2023-12-12
W dniu 7.12.2023 r uczennice klas III i IV technikum technologii żywności, Anna Mrozowska i Angelika Cisłak uczestniczyły w finale konkursu - Food Expert. III edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności Food Expert, zorganizowana przez Wydział Nauk Informatyczno -Technologicznych w Łomży jest adresowana dla uczniów szkół średnich. Na Wydziale wspomnianej uczelni, prowadzone są kierunki związane z tematyką konkursową: Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności oraz Technologia żywności i żywienie człowieka.