Aktualności

redakcja2023-12-12
W dniu 7.12.2023 r uczennice klas III i IV technikum technologii żywności, Anna Mrozowska i Angelika Cisłak uczestniczyły w finale konkursu - Food Expert. III edycja Konkursu Wiedzy o Bezpieczeństwie i Certyfikacji Żywności Food Expert, zorganizowana przez Wydział Nauk Informatyczno -Technologicznych w Łomży jest adresowana dla uczniów szkół średnich. Na Wydziale wspomnianej uczelni, prowadzone są kierunki związane z tematyką konkursową: Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności oraz Technologia żywności i żywienie człowieka.
Anna Klejka, uczennica technikum weterynarii otrzymała stypendium Prezesa Rady Ministrów na rok szkolny 2023/2024.
W dniach 28-29 listopada 2023r. 30 uczniów naszej szkoły z klasy 3 i 4 Technikum mechanizacji rolnictwa i agrotroniki wzięło udział w dwudniowym szkoleniu rolniczym pt. Krótkie łańcuchy dostaw żywności realizowanym przez Polski Instytut Rozwoju na zlecenie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa.
W magicznej atmosferze świąt Bożego Narodzenia, Miejskie Centrum Kultury w Nowym Targu zorganizowało niezapomniane warsztaty dekorowania pierników dla najmłodszych.
Uczennice technikum żywienia i usług gastronomicznych Dominika Fryda i Agnieszka Truty wzięły udział w etapie okręgowym Olimpiady Wiedzy o Żywieniu.
Gościliśmy dzisiaj w naszej szkole uczniów ze Szkoły Podstawowej im. Stefana Żeromskiego w Swarożynie.
Grupa uczniów z technikum architektury krajobrazu z klas 1 i 2 uczestniczyła w warsztatach dotyczących tworzenia MAKRAM- sznurkowych detali ozdobnych.
30 listopada 2023 roku grupa 14 wolontariuszy z Ekipy Rolnika wybrała się do Warsztatu Terapii Zajęciowej w Odrowążu na zabawę andrzejkową.
Tegoroczna XX edycja Małopolskiego Konkursu Stół pięknie nakryty odbyła się pod hasłem Wczoraj, dziś i jutro… i nawiązywała do trendów panujących w gastronomii dawnej i obecnie.