Aktualności

Andżelika Prokopczuk, Natalia Prokopczuk, Dawid Banasiuk, uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia ZSCKR w Sokołowie Podlaskim laureatami V Ogólnopolskiego Turnieju Kucharskiego.
Dnia 16 kwietnia 2021 r. podpisana została umowa na czas nieokreślony o współpracy szkoły z organizacją posiadającą status organizacji proobronnej pn. Jednostka Strzelecka 4051 Włocławek im. gen. broni Władysława Andersa. Umowa ma na celu zintensyfikowanie wspólnych działań na rzecz obronności naszego kraju, upowszechnianie tradycji oraz historii oręża polskiego, a także współpracę przy realizacji programu nauczania w klasach mundurowych.
Z duma i radością informujemy, że w konkursie Zero Food Waste: nie marnuję żywności w kategorii słodko/słono wyróżnienie za Chocobread przyznano Sofii Sokolovskiej z kl. III Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz.
12 kwietnia to najsłodszy dzień w roku, bo właśnie wtedy, na całym świecie, obchodzony jest Światowy Dzień Czekolady.
Wielkanoc nadchodzi, a czasu by przygotować dekoracje wielkanocne i ozdoby jest coraz mniej. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę – w końcu to świetna okazja, by spędzić czas w radosnej atmosferze.
Spieszymy donieść, że nasza szkoła została laureatem ogólnopolskiego konkursu grantowego, który jest częścią projektu edukacyjnego TO(działa)MY!