Jak co roku nasza młodzież z klas gastronomicznych miała okazję podziwiać pracę mistrzów cukiernictwa oraz ich artystycznie wykonane torty oraz kompozycje kwiatowe z papieru jadalnego. W czasie targów odbywało się wiele pokazów oraz konkursów. Można było zobaczyć profesjonalny sprzęt i wyposażenie z branży cukierniczej m.in. drukarki spożywcze, prasy do tłoczenia oleju, ekspresy do kawy i wiele innych urządzeń. Każdy miał okazję spróbować lodów o różnych smakach, ciast i ciasteczek, gofrów oraz focaccię z oliwkami i pomidorami.
W wycieczce brały udział klasy IVPT, IVP4 oraz 2PTH, pod opieką p. M. Gajewskiej, p. M. Król – Jankowskiej, p. I. Jastrzębskiej, p. M. Skowrońskiego i p. M. Pęksy.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.
Tekst i foto: I. Jastrzębska