Aktualności

Uroczyste pożegnanie Absolwentów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Augustyna Suskiego odbyło się na żywo w dniu 30.04.2021 r. przez platformę MS Teams.
Tegoroczne egzaminy maturalne z powodu pandemii, podobnie jak w ubiegłym roku, odbywają się z zachowaniem podwyższonych procedur bezpieczeństwa. Nie ma obowiązku przystępowania do egzaminów ustnych i egzaminów z przedmiotów dodatkowych na poziomie rozszerzonym. Maturzyści i członkowie zespołów nadzorujących muszą zachować obowiązujące wytyczne sanitarne, czyli zachować dystans, mieć maseczki, nie wnosić zbędnych rzeczy na salę i mieć własne przybory, tj. długopis, linijkę, kalkulator
W dniu 30 kwietnia 2021 r. pożegnaliśmy maturzystów kształcących się w zawodzie technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki. Rozdanie świadectw, choć nie tak uroczyste jak bywało to do tej pory, na pewno zapadnie nam wszystkim w pamięć. Z uwagi na panującą pandemię uroczystość odbyła się z zachowaniem wszelkich środków ostrożności.
Drodzy Absolwenci Żyjcie w taki sposób, aby każdy kolejny dzień był niesamowity i wyjątkowy. Wypełniajcie każdą chwilę w taki sposób, aby potem wspominać ją z radością. Czerpcie energię ze słońca, kapiącego deszczu i uśmiechu innych. Szukajcie w sobie siły i entuzjazmu. Próbujcie życia i układajcie je po swojemu. Żyjcie najpiękniej jak umiecie.
W tym tygodniu, podczas zajęć z wychowawcą, uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Jadwigi Dziubińskiej w Golądkowie obchodzili Święto Narodowe Trzeciego Maja.
Uczennica 2 klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przy Zespole Szkół CKR w Starym Lubiejewie, Patrycja Wojno, zdobyła I nagrodę w kategorii dania jarskie za Pesto z natki marchewki z pulpecikami z czerstwego pieczywa podane na tagliatelle z marchewki.
Wydarzenie rozpoczęło się serią pasjonujących spotkań z przewodnikami, instruktorami i ratownikami.
Konkurs kulinarny - Wielkanoc w Golądkowie jest jednym z najważniejszych wydarzeń w kalendarzu uroczystości szkolnych. W ramach współpracy ze szkołą, w jego organizację od lat włącza się Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa, a patronat medialny nad konkursem obejmuje Tygodnik Pułtuski. Celem konkursu jest między innymi: zdobywanie i pogłębianie wiedzy, kultywowanie tradycji kulinarnych Świąt Wielkiej Nocy, promowanie polskich produktów oraz pobudzanie ciekawości poznawczej i zainteresowań uczniów. W tym roku, ze względu na ograniczenia w funkcjonowaniu szkół, zmieniono regulamin konkursu. Zamiast przygotowywania dań zadaniem uczestników było stworzenie prezentacji multimedialnej promującej tradycyjne potrawy kuchni polskiej, które goszczą na naszych wielkanocnych stołach. Zainteresowanie taką formą konkursu oraz poziom nadesłanych prac przerosły oczekiwania samych organizatorów. Wyzwanie podjęło blisko 60 uczestników ze szkół podstawowych powiatu pułtuskiego i sąsiednich. Wyłonienie zwycięzców nie było łatwym zadaniem.