Konkursy i Warsztaty
Bożonarodzeniowe Warsztaty Językowe
Ogólnopolski konkurs j. angielskiego English High Flier
Konrad Sajdera zwycięzcą etapu rejonowego Olimpiady PCK
III Wojewódzki Konkurs Wiedzy Normalizacyjnej
W dniu 6 grudnia 2019 r. odbyła się w siedzibie LMK we Włocławku X edycja Kujawsko-Pomorskiej Olimpiady Wiedzy o Bezpieczeństwie. Jak co roku uczniowie naszej szkoły brali udział w tej rywalizacji. Zespół Szkół CKR w Kowalu reprezentowany był przez: Weronikę Lewandowską, Adriannę Kocanowską, Marcelego Skalskiego, Macieja Wilińskiego i Alicję Rybarkiewicz.
Uczniowie klasy I Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w czwartek, 28.11.2020r., wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadziła pani Anna Szpura -przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich - Korniczanki. Pani Anna od wielu lat podejmuje działania na rzecz odtwarzania i promocji tradycji kulinarnych na Podlasiu.
Rekultywacja – czy każdy teren zasługuje na drugie życie
Rozstrzygnięty etap szkolny Ogólnopolskiej Olimpiady Promocji Zdrowego Stylu Życia PCK
III Wojewódzki Konkurs Wiedzy Normalizacyjnej
Już po raz dziewiąty odbył się regionalny konkurs orki w Zespole Szkół w Bielicach. Tym razem była to impreza jednodniowa, w której przeprowadzono tylko jedną rywalizację - pługiem czteroskibowym obrotowym. W konkursie wzięło udział 10 szkół rolniczych z województwa kujawsko-pomorskiego, pomorskiego, wielkopolskiego. ZS CKR w Kowalu reprezentował Dominik Pawlak.
Dnia 7 listopada 2019 r. w auli ZS CKR w Kowalu odbyły się Powiatowe Eliminacje XXIX Olimpiady Wiedzy Rolniczej, zorganizowanej przez Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego we Włocławku z siedzibą w Kowalu. Na początku uczestnicy pisali przez pół godziny test wiedzy rolniczej, później wysłuchali wraz z uczniami naszej szkoły prelekcji o Afrykańskim Pomorze Świń (ASF), a później była dogrywka usta, która wyłoniła całość laureatów
Dnia 29 października 2019 r. ZS CKR w Kowalu wspólnie z toruńskim Zespołem Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich zorganizowała konkurs kulinarny Z wieprzowiną na ty. Głównym sponsorem tego wydarzenia był Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Zadaniem uczestników było przygotowanie dwóch porcji dania z wieprzowiny według wybranej przez siebie receptury. Mieli na to dwie godziny. Celem konkursu było rozwijanie i pogłębianie wiedzy oraz umiejętności uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, nawiązywanie współpracy i wymiana doświadczeń między uczniami z wybranych regionów Polski.
Etap szkolny XLIV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w Leśnej Podlaskiej
W eliminacjach szkolnych Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, które odbyły się w dniach 24-25 października, wzięło udział 32 uczniów, w 4 blokach tematycznych: mechanizacja rolnictwa, architektura krajobrazu, weterynaria i gastronomia.