Wyjazdy

W listopadzie 2021 r. kolejna 18 osobowa grupa uczniów ZSCKR w Oleszycach wzięła udział w 3-tygodniowych praktykach zawodowych w hiszpańskich przedsiębiorstwach. Tym razem w słonecznej Sewilli tajniki hiszpańskiej kuchni odkrywały uczennice kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych. Praktyki zostały zorganizowane w ramach projektu Kompetencje zawodowe w europejskim wymiarze finansowanego z programu Unii Europejskiej Erasmus+.
Dobrze jest rozwijać swoją wiedzę na temat regionu w którym się mieszka, czy uczy. Wiedza ta powinna być podparta wiadomościami związanymi z historią tego miejsca. Tak też w dniu 2 grudnia br. uczniowie z klasy II HTR postanowili odwiedzić Muzeum Regionalne w Pułtusku.
W minioną środę, 29 września młodzi adepci architektury krajobrazu z ZSCKR w Nowym Targu wybrali się na wycieczkę do Pszczyny i Goczałkowic – Zdroju, aby podziwiać jesienną odsłonę zabytkowych i współczesnych ogrodów.
25 września grupa 60 uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Leśnej Podlaskiej, wróciła z dwutygodniowego stażu zawodowego w Grecji.
W ramach projektu pn. Online together for uor Europe młodzież z naszej szkoły w dniach 28.08. 03.09.2021 r. uczestniczy w wymianie kulturowej POLSKO-LITEWSKIEJ. Tegoroczna wersja projektu odbywa się w Poroninie nieopodal Zakopanego.
Od 13 czerwca do 25 czerwca br. uczniowie z klasy II oraz absolwenci technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych doskonalili swój warsztat zawodowy w Erateini, w Grecji.
13 czerwca 2021 r. uczniowie naszej szkoły rozpoczęli praktyki zagraniczne w Grecji, które realizowane są w oparciu o projekt Zagraniczne Praktyki w Grecji Kluczem do Kariery finansowany w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.
Z radością informujemy, że we współpracy z Europejską Fundacją Edukacyjno-Sportową będziemy realizowali projekt Zagraniczne praktyki w Grecji kluczem do kariery, finansowany z programu POWER.