Wyjazdy

W dniu 26.01.2024 r. uczniowie II klasy Branżowej Szkoły pierwszego stopnia w zawodzie mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych uczestniczyli w wyjeździe do firmy nasiennej Rolnas w Radziejowie. Naszą wizytę rozpoczęliśmy od laboratorium, gdzie zostaliśmy zapoznani z pracą pań, które dokonują analizy materiału siewnego.
W dniu 14 grudnia 2023 r. I klasa Technikum kształcące w zawodzie technik weterynarii podczas zajęć praktycznych udała się z wizytą do stadniny koni w Bielanach k. Gostynina. Uczniowie mogli z bliska zobaczyć, jak należy obchodzić się z koniem i dbać o niego.
Jarmark Bożonarodzeniowy we Wrocławiu jest najpiękniejszym jarmarkiem w Polsce. Uczniowie z naszej szkoły przekonali się o tym na własnej skórze.
Dnia 18 grudnia 2023 r. uczniowie klas czwartych Technikum wraz z wychowawczyniami udali się na lodowisko we Włocławku
Dnia 6 grudnia klasa 1 HTR wraz z nauczycielką Eweliną Frączkowska-Khadhraoui w ramach zajęć praktycznych udała się do Ciechanowa, gdzie uczniowie mogli zobaczyć Wieżę Ciśnień, która jest idealnym przykładem rewitalizacji budowli. Charakterystyczna konstrukcja, nazywana wieżą ciśnień, tak naprawdę wieżą ciśnień nie jest. Nazwa ta jednak przylgnęła na stałe i chyba nikt w Ciechanowie nie wyobraża sobie używania innych określeń; czasami tylko myśląc o wieży, mówi się grzyb lub oponka.
Uczniowie klasy 3BB razem z wychowawcą panią Małgorzata Marciniak oraz opiekunem panem Ryszardem Dudzicem udali się na wycieczkę do Warszawy. Pierwszym punktem programu była wizyta w Stacji Muzeum, gdzie młodzież miała możliwość uczestnictwa w lekcji pt.Pociągi pancerne w służbie Rzeczypospolitej.
W dniu 28 listopada br. młodzież klasy IV ITP uczestniczyła w Dniach Otwartych Uniwersytetu Przyrodniczo - Humanistycznego w Siedlcach . Uczniowie mieli możliwość bliższego zapoznania się z uczelnią oraz bogatą ofertą edukacyjną.
W ramach innowacji pedagogicznej i realizacji zadań Punktu Informacji i Kariery w dniu 06.11.2023r. uczniowie ZS CKR w Starym Lubiejewie odwiedzili restaurację Karma House Gościeńczyce koło Grójca. Ideą tego miejsca jest przygotowywanie dań zgodnie z naturą i w duchu Food Sharingu. W Karmie wierzy się, że jedzenie to więcej niż tylko posiłek to wspólna radość i rozmowy przy stole. Ich koncepcja to doświadczenie, które zbliża ludzi, łącząc ich wokół wyśmienitych dań i przyjemności.Uprawiane naturalnymi metodami zioła, warzywa, owoce wprost z pola czy sadu trafiają na talerze Gości. Taki jest bowiem koncept restauracji Karma House: z pola na talerz! Najważniejsza jest jakość i pochodzenie składników.