Odwiedziliśmy Jodłowy Dwór gdzie powitał nas szef kuchni Jacek Kapłon wraz z Panią z działu obsługi. Uczestniczyliśmy w zajęciach praktycznych w rzeczywistych warunkach pracy przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych. Jodłowy Dwór to centrum konferencyjno- bankietowe, w którym przedstawiono nam pracę recepcji, nowoczesne trendy w nakrywaniu stołów, zastawę i bieliznę stołową oraz wyposażenie, wystrój i funkcjonowanie części hotelowej. Zapoznaliśmy się ze sposobem tworzenia oferty gastronomicznej, rodzajami menu a także z układem funkcjonalnym całego lokalu.
Z Jodłowej udaliśmy się do Brzostku gdzie odwiedziliśmy Just-a-caffee- nowoczesną kawiarnię serwującą wyśmienitą kawę, śniadania, torty, wyśmienite ciastka i desery. Przy pysznej czekoladzie i miłych wspomnieniach Justyna Staniszewska absolwentka naszego Technikum Żywienia, opowiedziała nam jak założyć i prowadzić własną działalność.
Spędziliśmy miło czas jednocześnie poznając kolejne tajniki zawodu dzięki którym uczniom zapewne poszerzyły się horyzonty zawodowe