Dziewiąty dzień naszego pobytu w Grecji był niezwykle owocny. Rozpoczęliśmy go od wizyty na targu w Platamonas, gdzie nazywaliśmy w języku angielskim napotykane warzywa, owoce, przyprawy i inne produkty spożywcze. Przy okazji, komunikując się ze sprzedawcami zyskaliśmy sporo nowych greckich słów. Takie sytuacje uczą nas, że " Komunikacja to podstawa". Nie obawiamy się znaleźć w nowym kraju sami, ze swoim zasobem językowym jesteśmy w pełni samowystarczalni, co daje nam wiele zadowolenia. Po powrocie udało się nam jeszcze przed obiadem po raz kolejny pograć w różnorodne gry edukacyjno- integracyjne na plaży. Po obiedzie wybraliśmy się na wycieczkę do wodospadu Agia Kori. Szliśmy do niego szlakiem turystycznym obok klasztoru pięknie wtopionego w przyrodę. To spokojne miejsce powitało nas najpiękniejszymi zapachami aktualnie kwitnących drzew i krzewów. Otaczała nas piękna bujna roślinność, wokół było słuchać szum przelewającej się wody. W takim wyjątkowym miejscu zajęliśmy się stworzeniem materiałów promocyjnych w postaci odpowiednich filmów, , które będą promować zagraniczne mobilności. Udało się nam także wykonać szereg przepięknych zdjęć, które wykorzystamy do tworzenia ulotek, plakatów czy też prezentacji. Znów osiągnęliśmy kolejny sukces - pogłębiliśmy umiejętności w zakresie komunikacji. Kalee nee khta.
Wyjazd organizowany jest w ramach przedsięwzięcia:
"Rozwijamy kompetencje kluczowe z programem Erasmus+ o numerze 2023-1-PL01-KA122-SCH-
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik