Aktualności
Niesamowite warsztay kulinarne pod okiem szefa kuchni Szymona Czerwińskiego
25 maja 2023 r. w naszej szkole odbyły się niesamowite warsztaty "Poznajcie swoje". Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polski Związek Łowiecki realizują projekt pilotażowy warsztatów kulinarnych z dziczyzny.

Jesteśmy jedną z ośmiu szkół w Polsce gdzie realizowane zostały warsztaty kulinarne jakich jeszcze nie było. 28 uczniów kształcących się w technikum żywienia i usług gastronomicznych z klas od pierwszej do czwartej, pod czujnym okiem szefa kuchni Szymona Czerwińskiego przygotowała piękne i smaczne dania z dzika i produktów regionalnych. Mięso z dzika oraz produkty regionalne dostarczyli myśliwi z Polskiego Związku Łowieckiego Zarząd Okręgowy w Tarnobrzegu, całość warsztatów została przygotowana przez pracowników Polskiego Związku Łowieckiego z Warszawy Pni Magdalena Raban oraz Pan Radek Maciejewski. Młodzi adepci sztuki kulinarnej z ZSCKR w Sichowie Dużym byli zachwyceni tą forma zdobywania nowych umiejętności.

Projekt powstał przy współpracy z Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Polskiego Związku Łowieckiego.