Prowadzone w szkole pogadanki i prelekcje, w ramach godzin wychowawczych, lekcji wychowania fizycznego i zajęć zawodowych, zachęcały młodzież do zastanowienia się nad tym, co kładziemy na talerzu, jak się odżywiamy i jak dieta i ruch wpływa na nasze zdrowie.
Uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach poświęconych wypiekowi chleba i bułek prowadzonych przez panią Grażynę Dereń oraz warsztatach pt. „Poznaj swój umysł, nieznane drogi do sukcesu w nauce (i co z tym wspólnego ma zdrowy tryb życia i racjonalne odżywianie?)”, które odbyły się w Akademii Wychowania Fizycznego w Gorzowie Wielkopolskim. Coroczna akcja to również okazja do przeprowadzenia konkursów, tym razem konkurs poświęcony był „Piramidzie żywieniowej”.
Zwieńczeniem akcji było wspólne śniadanie przygotowane przez uczniów technikum żywienia, którzy pod nadzorem pani Wioletty Czerwińskiej i pani Kingi Gniady, upiekli chleb i sporządzili zdrowe pasty (jajeczną, twarogową, z białej fasoli i kalafiora). Jak zwykle wszystko było pyszne i zdrowe.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik