Konkursy i Warsztaty
Zima w kuchni i na stole w konkursie stół pięknie nakryty
Zima w kuchni i na stole była tematem przewodnim XIX Edycji Małopolskiego Konkursu Stół pięknie nakryty. Temat nawiązywał nie tylko do pory roku, ale również do produktów i przypraw, które warto stosować w tym czasie do produkcji potraw, deserów i napojów.

Anna Antolak uczennica kl. IV technikum żywienia i usług gastronomicznych zajęła III miejsce w kategorii barman – kelner. Ania medalowo nakryła stół zgodnie z tematem i wykonała napój bezalkoholowy typu smoothie metodą blenderowania z wykorzystaniem obowiązkowego składnika – dyni. Wyróżnienia w tym konkursie otrzymali również: Dominika Fryda i Przemysław Czaja w kategorii kucharz oraz Karolina Dzierżega w kategorii cukiernik.

Opiekunowie konkursu: Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń, Józef Bąbol, Robert Stanek.