Uczniowie klasy pierwszej Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych na zajęciach praktycznych w dniu 20.10.2020r. odwiedzili miejscową restaurację "Zacisze", prowadzoną przez Arkadiusza i Magdalenę Niedziółków. Korzystając z życzliwości właścicieli, młodzież zapoznała się z technologią produkcji pizzy. Pod bacznym okiem szefa kuchni uczniowie przygotowali ciasto, dobrali dodatki oraz dokonali wypieku pizzy. Najbardziej oczekiwanym punktem spotkania była degustacja własnych wyrobów, które okazały się bardzo smaczne. W międzyczasie uczniowie zapoznali się z ofertą gastronomiczną lokalu, jego historią oraz bieżącymi problemami branży gastronomicznej. Pomimo trudnej sytuacji w kraju, restauracja cieszy się uznaniem i dużym zainteresowaniem miejscowej społeczności. Polecamy!!!
Serdecznie dziękujemy Państwu Niedziółkom za miłe przyjęcie i poprowadzenie warsztatów. Liczymy na dalszą współpracę.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik