Aktualności
XXIII Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
Olimpiada organizowana jest dla uczniów kształcących się w szkole średniej, których ciekawi przebieg i kontrola jakości procesów technologicznych wytwarzania produktów spożywczych, a także magazynowanie surowców, półproduktów i gotowych wyrobów, jak również ich spedycja.
Udział w olimpiadzie jest sprawdzeniem wiedzy i umiejętności nabytych podczas pracy z nauczycielem oraz wynikających z rozwoju własnych pasji.
Uczniowie naszej szkoły, zachęcani przez nauczycieli przedmiotów zawodowych, bardzo chętnie wzięli udział w konkursie. Do etapu okręgowego zakwalifikowały się uczennice klasy 3PT: Paulina Walicka, Izabela Karbowska, Martyna Grzymkowska, uczennice klasy 3P4: Ewelina Bielecka i Zuzanna Dzienis oraz Alicja Orchowska z 4PT. Do etapu centralnego dostały się wszystkie uczennice. Gratulujemy!
Finaliści oprócz cennych nagród rzeczowych otrzymują zaświadczenie, na podstawie którego są zwolnieni z części pisemnej egzaminu potwierdzającego ich kwalifikacje w zawodzie oraz indeksy na wyższe uczelnie w całym kraju.