23 listopada br. kilkoro uczniów z klasy 3 TG, pod opieką Marty Urbanowicz i Teresy Łapińskiej, pojechało do Ełku na XXI Olimpiadę Wiedzy o Żywności.
Młodzież wykazała się bardzo wysoką wiedzą na tematy żywieniowe. Rywalizacja była zacięta, a nasi uczniowie zajęli miejsca na podium – Damian Buczyński został zwycięzcą, a Korneliusz Budrowski zajął miejsce drugie. Tym samym chłopcy dostali się do ogólnopolskiego etapu, który odbędzie się w Poznaniu.
Życzymy im powodzenia i kolejnych sukcesów. Na uznanie i gratulacje zasługują również pozostałe uczestniczki – Emilia Tyczkowska i Izabela Bogdan, którym niewiele brakowało, by dostać się do kolejnego etapu.
Wszyscy uczestnicy otrzymali bardzo interesujące upominki i dyplomy.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik