Serdecznie gratulujemy Sofii kolejnego sukcesu kulinarnego oraz opiekunowi panu Józefowi Bąbol.
Organizatorem konkursu był Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, a jego główną ideą było kreatywne podejście do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach.
Na konkurs, który w tym roku przybrał formę zdalną, nadesłano ponad 250 prac konkursowych na rozmaite potrawy mięsne, jarskie, sałatki, zapiekanki oraz słone i słodkie przekąski.
Szczególnie cieszy nas fakt, że w gąszczu przepisów nadesłanych z całej Polski, przepis naszej uczennicy przypadł do gustu i smaku Jury.
Nasza szkoła wzięła udział w tym konkursie, ponieważ troszczymy się o to, aby uczyć młodzież szacunku do żywności i bycia odpowiedzialnym konsumentem.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik