Aktualności
Wyróżnienie w konkursie Zero Food Waste: nie marnuję żywności
Z duma i radością informujemy, że w konkursie Zero Food Waste: nie marnuję żywności w kategorii słodko/słono wyróżnienie za Chocobread przyznano Sofii Sokolovskiej z kl. III Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz.

Serdecznie gratulujemy Sofii kolejnego sukcesu kulinarnego oraz opiekunowi panu Józefowi Bąbol.
Organizatorem konkursu był Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi, a jego główną ideą było kreatywne podejście do sztuki kulinarnej z wykorzystaniem pełnowartościowej żywności, która zalega w naszych lodówkach czy spiżarniach.
Na konkurs, który w tym roku przybrał formę zdalną, nadesłano ponad 250 prac konkursowych na rozmaite potrawy mięsne, jarskie, sałatki, zapiekanki oraz słone i słodkie przekąski.
Szczególnie cieszy nas fakt, że w gąszczu przepisów nadesłanych z całej Polski, przepis naszej uczennicy przypadł do gustu i smaku Jury.
Nasza szkoła wzięła udział w tym konkursie, ponieważ troszczymy się o to, aby uczyć młodzież szacunku do żywności i bycia odpowiedzialnym konsumentem.