Nowe kompetencje zawodowe nauczycieli branży gastronomicznej ZSCKR w Oleszycach
Nauczyciele branży gastronomicznej w ZSCKR w Oleszycach poszerzali swoje kompetencje na profesjonalnym szkoleniu warsztatowym w Warszawie. W dniu 13 czerwca 2023 r. panie: Agata Dudzińska, Renata Kozioł, Beata Kuczek-Niechaj, Agnieszka Nieckarz, Anna Rychlicka, Marta Skiba, Marta Zawitkowska wzięły udział w szkoleniu kulinarnym z użyciem produktów marek Develey, Kikkoman, TABASCO oraz Mutti. Dziękujemy serdecznie Panu Gerardowi Rytterowi Brand Chef Develey Polska sp. z o.o. za pokazanie nowych smaków, technik kulinarnych, dekoracji talerzy i pracę z wykorzystaniem wszystkich surowców zgodnie z zasadą „zero waste”.
Wspólnie przygotowaliśmy:
– carpaccio z pomidora z 3 sosami,
– zupę krem z pomidorami i jabłkiem podaną z salsą na jabłku z bazylią i miętą oraz z sorbetem malinowym,
– łososia na kaszotto ze szparagami z pieczonymi pomidorami z białym winem i oliwą szczypiorkową,
– polędwiczkę wieprzową z batatem, brokułami, sosem kawowym, chipsem z papieru ryżowego,
– kurczaka suprim na puree pietruszkowym z pieczoną marchewką, pietruszką z cynamonem i imbirem.
Dziękujemy również Panu Adamowi Sosze Regionalnemu Przedstawicielowi Handlowemu firmy Develey za współpracę i zaproszenie na szkolenie.