Aktualności
WARSZATY KULINARNE
9 lutego 2024r. w ramach współpracy z Kołami Gospodyń Wiejskich uczniowie kl. I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz kl. III Branżowej Szkoły I Stopnia kształcący się w zawodzie kucharz pod opieką Pani Angeliki Smolewskiej, brali udział w warsztatach kulinarnych przygotowanych przez KGW w Hołowienkach.

Warsztaty odbywały się w szkolnej pracowni. Młodzież wspólnie z członkiniami Koła przygotowała  smaczne potrawy – pyzy drożdżowe - Parowce. Podczas pracy nasi uczniowie mieli możliwość doskonalenia swoich umiejętności w zakresie sporządzania tej potrawy i sposobu serwowania a także mogli porozmawiać z Paniami o ich działalności. Po zakończeniu pracy wszyscy ocenili efekty. Było pracowicie, przyjemnie i smacznie.

Bardzo dziękujemy KGW w Hołowienkach za ciekawe i atrakcyjnie przeprowadzone warsztaty.

Liczymy na dalszą współpracę.