Projekt „UCZNIOWIE ZSCKR ODKRYWAJĄ EUROPĘ” skierowany jest do 27 uczniów II i III klas, kształcących się w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technik Technologii Żywności w naszej szkole w roku szkolnym 2021/2022. Uczniowie zakwalifikowani do projektu wyjadą na zagraniczne praktyki zawodowe do Grecji wraz z nauczycielami, którzy będą pełnili rolę opiekunów.
Realizacja projektu ma na celu umożliwienie młodzieży kształcącej się w branży gastronomicznej i spożywczej poznanie ciekawych ścieżek rozwoju zawodowego, podniesienie kompetencji językowych oraz wiedzy praktycznej i teoretycznej zdobytej w szkole o nowe doświadczenia.
W związku z powyższym zapraszamy do udziału w rekrutacji uczniów naszej szkoły, którzy są zainteresowani wyjazdem na zagraniczne praktyki zawodowe. Komisja Rekrutacyjna wyłoni listę uczestników zakwalifikowanych do udziału w projekcie oraz listę rezerwową. Wszelkie informacje o projekcie oraz wyniki rekrutacji będziemy na bieżąco publikować na stronie szkoły.
Koordynatorem projektu jest P. mgr Magdalena Noworolnik, która udzielać będzie wszystkich szczegółowych informacji o realizacji projektu i planowanych działaniach.