Nasi uczniowie mieli okazję zobaczyć najnowsze wyposażenie zaplecza kuchennego, a więc sprzęt, meble i akcesoria. Mogli skosztować przeróżnych wyrobów piekarskich, cukierniczych i lodziarskich, obejrzeć sprzęt, urządzenia oraz dodatki do wypieków i deserów. Zwiedzając wkraczali kolejno do świata pysznych kaw, żywności i napojów dla gastronomii, świeżych i mrożonych produktów, półproduktów oraz dodatków do potraw i napoi. Następnie obserwowali zmagania kucharzy w rozmaitych konkursach kulinarnych i spotkali takie osobistości jak Kurt Scheller, Robert Sowa i Theofilos Wafidis. Szczególnym zainteresowaniem cieszyła się wśród uczniów część kulinarna poświęcona tematyce zdrowej żywności, która jest naszej szkole szczególnie bliska. Ten wyjazd to ciekawe doświadczenie. Uczniowie wrócili zadowoleni, zainspirowani i pełni pomysłów na przyszłe wyzwania kulinarne.
Anna Kaczmarczyk