W kategorii kelner- barman uczniowie mieli za zadnie przygotować napój bezalkoholowy typu smoothie oraz nakrycie stołu, którego dekoracje stanowiły kwiaty, owoce, warzywa oraz zioła. Cukiernicy z kolei przygotowali deser używając tzw. składników obowiązkowych. Nie lada wyzwanie mieli kucharze przygotowując potrawy z ziemniaków i świeżych ziół. Naszą szkołę reprezentowało 5 uczniów. Nagrodzeni natomiast zostali Kinga Wolska (opiekunowie Dorota Kościelniak, Wiesława Staroń) zajmując II miejsce w kategorii barman- kelner oraz Magdalena Galica (opiekun Robert Stanek) za zajęcie III miejsca w kategorii kucharz. Ponadto naszą szkołę reprezentowali: w kategorii kucharz: Mateusz Kotarba (opiekun Józef Bąbol), natomiast w kategorii cukiernik: Klaudia Luźniak (opiekun Teresa Wrocławiak) oraz Justyna Suska (opiekun Elżbieta Gil). Gratulujemy uczestnikom i opiekunom wspaniałych oraz smakowitych pomysłów.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik