Tym razem w zmaganiach wzięli udział kucharze z Suwalszczyzny i niemieckiego Waren. Tematem przewodnim konkursu była kuchnia niemiecka, a gośćmi specjalnymi – Marcin Budynek i Robert Sowa.
W tym roku naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy II Technik żywienia i usług gastronomicznych: Agnieszka Oszmiańska, Angelika Sidorek, Natalia Rozenkiewicz oraz Filip Słabiński. Młodzież wraz z opiekunem – Martą Urbanowicz – wzięła udział w warsztatach kulinarnych z kuchni niemieckiej z elementami kuchni podlaskiej i produktem regionalnym. Pod czujnym okiem szefa kuchni – Roberta Sowy – uczniowie zaprezentowali Spetzle z kurkami, wędzonym serem z Wiżajn i świeżymi borowikami oraz tradycyjną, niemiecką sałatkę ziemniaczaną.
Dzięki uczestnictwu w imprezie uczniowie mogli doskonalić umiejętności kulinarne i rozwijać zainteresowania.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik