Podstawą kwalifikacji ucznia była suma punktów otrzymanych za:
- średnią ocen z przedmiotów zawodowych uzyskaną na koniec I półrocza roku szkolnego 2020/2021,
- opinię wychowawcy.
W przypadku uzyskania jednakowej liczby punktów o kolejności kandydatów na listach zadecydowała średnia wszystkich ocen uzyskanych na koniec I półrocza roku szkolnego 2020/2021.
Spośród wszystkich kandydatów komisja rekrutacyjna wybrała osoby z największą ilością punktów. Na podstawie sumy uzyskanych punktów komisja sporządziła listę uczniów zakwalifikowanych na staże u pracodawców.
60 uczniów spośród 97 kandydatów będzie miało możliwość zrealizowania 150-godzinnych staży u pracodawców!
Miejsca staży, mogły zostać wybrane przez uczniów lub wskazane przez szkołę. Staramy się jednak, aby nasi uczniowie mieli możliwość zdobycia nowych umiejętności praktycznych w prestiżowych firmach, dlatego nawiązaliśmy współpracę z hotelem St. Bruno w Giżycku, w którym część uczniów klas gastronomicznych odbędzie staż.
Cieszymy się, że realizowany przez nas projekt spotkał się z dużym zainteresowaniem wśród młodzieży. Oznacza to, że mamy zmotywowaną młodzież, która chce poszerzać swoje horyzonty i zdaje sobie sprawę, jak ważne są praktyczne umiejętności w starcie w życie zawodowe.
Gratulujemy zakwalifikowanym!
Tekst: Marta Falbowska