Dnia 14 grudnia 2018 r. w naszej szkole odbyły się ponownie warsztaty z zorganizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach prowadzonej kampanii pn. Polska smakuje. – Dania regionalne typowe dla województwa kujawsko –pomorskiego. Warsztaty poprowadził Łukasz Szewczyk, znany i ceniony doradca kulinarny oraz specjalista w zakresu carvingu i kuchni molekularnej. W zajęciach wzięli udział uczniowie z klasy I Technikum kształcącym się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II klasy Branżowej Szkoły I stopnia kształcącej w zawodzie kucharz pod opieką nauczycieli z bloku żywienia. Podczas wykładów uczniowie dowiadywali się o zasadach zdrowego odżywiania, produktach ekologicznych i certyfikowanych, a także prowadzeniu zdrowego trybu życia. Część praktyczna polegała na samodzielnym przygotowaniu potraw przez uczniów. Były to: zupa z bani- dyni, jarzynowa, żebro w kapuście oraz kluski ziemniaczane z serem. Młodzież chętnie uczestniczyła w zajęciach i wykonywała przydzielone im zadania, a spotkanie skończyło się wspólną degustacją przygotowanych potraw.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik