Targi branży spożywczej umożliwiły uczestnikom wycieczki udział w wielu pokazach i warsztatach kulinarnych z udziałem znakomitych szefów kuchni. Uczniowie klas gastronomicznych odwiedzili Salon FOOD, gdzie można była zapoznać się z trendami konsumenckimi oraz nowościami w branży gastronomicznej. Zakres tematyczny obejmował min.: mięso i przetwory mięsne, mleko i produkty mleczarskie, produkty połowów i przetwory rybne, produkty przemysłu piekarskiego i wyroby cukiernicze, owoce, warzywa i wiele innych.
Zobaczyli wiele maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, a także poznali trendy związane z produkcją, wzornictwem i technologią wytwarzania opakowań żywności.
Targi są zawsze dla uczniów świetną okazją do pogłębienia swojej wiedzy technologicznej, poznania nowości ze świata kulinarnego i spotkania ciekawych i inspirujących ludzi.
I. Jastrzębska, M. Gajewska
Foto: I. Jastrzębska