Z życia szkoły
Poczęstunek dla gości na uroczystym otwarciu szkoły 21 stycznia 2019 r.
21 stycznia 2019 roku w naszej szkole był dniem bardzo uroczystym, dlatego u czniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod kierunkiem nauczycielek: Marty Falbowskiej, Iwony Jastrzębskiej i Moniki Kuczewskiej zadbali o poczęstunek dla zaproszonych gości i wszystkich uczestników uroczystości.

21 stycznia był dla szkoły bardzo ważnym dniem. Po generalnym remoncie w głównym budynku nastąpiło uroczyste otwarcie.

Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod kierunkiem nauczycielek: Marty Falbowskiej, Iwony Jastrzębskiej i Moniki Kuczewskiej zadbali o poczęstunek dla gości i wszystkich uczestników uroczystości. Zadbali o profesjonalne przygotowanie słodkiego stołu oraz stołu z przekąskami, jak również o profesjonalną obsługę.

Przygotowano m.in. przekąski "na raz" tzw. "finger food"  - tartinki, koreczki krabowe, koreczki z melona, ogórka i buraka, ptysie na słono z pastą awokado i łososiową, kruche babeczki z sałatką Waldorf oraz pastą jajeczną, kruche babeczki z owocami oraz szeroki asortyment deserków bankietowych.

Furorę zrobiły galaretki 3D - misternie tworzone kwiaty z barwionej śmietany w galarecie.

Wszystko było pyszne, kolorowe i podawane w profesjonalny sposób.

 

Zdjęcia zrobione przez nauczycielkę technikum żywienia, Panią Monikę Kuczewską.