21 stycznia był dla szkoły bardzo ważnym dniem. Po generalnym remoncie w głównym budynku nastąpiło uroczyste otwarcie.
Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod kierunkiem nauczycielek: Marty Falbowskiej, Iwony Jastrzębskiej i Moniki Kuczewskiej zadbali o poczęstunek dla gości i wszystkich uczestników uroczystości. Zadbali o profesjonalne przygotowanie słodkiego stołu oraz stołu z przekąskami, jak również o profesjonalną obsługę.
Przygotowano m.in. przekąski "na raz" tzw. "finger food" - tartinki, koreczki krabowe, koreczki z melona, ogórka i buraka, ptysie na słono z pastą awokado i łososiową, kruche babeczki z sałatką Waldorf oraz pastą jajeczną, kruche babeczki z owocami oraz szeroki asortyment deserków bankietowych.
Furorę zrobiły galaretki 3D - misternie tworzone kwiaty z barwionej śmietany w galarecie.
Wszystko było pyszne, kolorowe i podawane w profesjonalny sposób.
Zdjęcia zrobione przez nauczycielkę technikum żywienia, Panią Monikę Kuczewską.