Z życia szkoły
Nauczycielki przedmiotów gastronomicznych doskonalą sztukę kulinarną
Dzięki udziałowi Szkoły w projekcie pt. Program Rozwoju Zespołu Szkół Centrum Rolniczego im. Szkoły Podchorążych Piechoty w Komorowie, w Starym Lubiejewie, realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2014-2020 ostatnie miesiące to czas wytężonej pracy w zakresie doskonalenia umiejętności zawodowych. Korzystają z niego nie tylko nasi uczniowie, biorący udział w licznych warsztatach, ale również nauczyciele przedmiotów zawodowych.

W ramach projektu nauczycielki przedmiotów gastronomicznych mogły doskonalić sztukę kulinarną uczestnicząc w kilku warsztatach, w tym:

  • „Sushi Time” - tajniki kuchni japońskiej i nauka przygotowywania sushi,
  • „Kurs carvingu – pierwszego stopnia – poziom podstawowy”,
  • „Owoce morza”,
  • "Knife skills, czyli techniki posługiwania się nożem”

 

Nad rozwojem nauczycielek czuwali eksperci z branży gastronomicznej, kucharze z wykształcenia, doświadczenia i zamiłowania. Dzieląc się swoim doświadczeniem i wieloletnią praktyką pomagali im doskonalić warsztat pracy, a także wprowadzić nowe trendy w nauczaniu i przekazywaniu wiedzy oraz umiejętności.