Aktualności
Mistrzowie w Kuchni 2022
W marcu br. odbyły się kwalifikacje do V Szkolnego Konkursu Kulinarnego Mistrzowie w Kuchni. Łącznie 31 uczniów z klas gastronomicznych przystąpiło do rozwiązania testu wiedzy kulinarnej w formie online. Do finału konkursu, który odbył się 27 kwietnia b.r. na szkolnej pracowni, zakwalifikowało się 7 osób z najwyższą punktacją.

Zadaniem uczestników finału  było wykonanie dania z przygotowanych przez organizatora składników tzw. BLACK BOX. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu były POTRAWY WEGE.

Decyzją Jury „Mistrzami w kuchni 2022” zostali:

I miejsce – Izabela  Garbacz  za „Krem marchewkowo pomidorowy”

II miejsce –  Bartłomiej Górz za „Spaghetti z pomidorów z grillowaną cukinią”

III miejsce  – Magdalena  Galica za Tagliatelle szpinakowe w towarzystwie oscypka”

Specjalne wyróżnienie otrzymała Sara Szadkowska  za  sposób wykonania potrawy i organizację pracy.

Członkowi Jury podkreślali fakt, iż POTRAWY WEGE to nie najłatwiejszy temat, a  wszystkie oceniane dania zostały przygotowane profesjonalnie i na wysokim poziomie kulinarnym.  

Gratulujemy sukcesów wszystkim „Mistrzom” i serdecznie dziękujemy sponsorom konkursu  Firmom: Stalgast i GastroPack za ufundowanie atrakcyjnych nagród rzeczowych dla zwycięzców.

                                                  Organizatorzy konkursu: Robert Stanek i  Józef Bąbol