Zadaniem uczestników finału było wykonanie dania z przygotowanych przez organizatora składników tzw. BLACK BOX. Tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu były POTRAWY WEGE.
Decyzją Jury „Mistrzami w kuchni 2022” zostali:
I miejsce – Izabela Garbacz za „Krem marchewkowo pomidorowy”
II miejsce – Bartłomiej Górz za „Spaghetti z pomidorów z grillowaną cukinią”
III miejsce – Magdalena Galica za „Tagliatelle szpinakowe w towarzystwie oscypka”
Specjalne wyróżnienie otrzymała Sara Szadkowska za sposób wykonania potrawy i organizację pracy.
Członkowi Jury podkreślali fakt, iż POTRAWY WEGE to nie najłatwiejszy temat, a wszystkie oceniane dania zostały przygotowane profesjonalnie i na wysokim poziomie kulinarnym.
Gratulujemy sukcesów wszystkim „Mistrzom” i serdecznie dziękujemy sponsorom konkursu Firmom: Stalgast i GastroPack za ufundowanie atrakcyjnych nagród rzeczowych dla zwycięzców.
Organizatorzy konkursu: Robert Stanek i Józef Bąbol