Półfinaliści: Bartłomiej Górz, Filip Juchniewicz, Adam Kwak, Klaudia Luźniak, Justyna Suska i Beata Warniczek zostali wyłonieni z pośród 34 osób, które zgłosiły się do konkursu. Uczestnicy mieli za zadanie wykonanie autorskiej potrawy z produktów przygotowanych przez organizatorów. Ponadto młodzi kucharze do przygotowania swojej potrawy musieli wykorzystać produkt regionalny, czyli bryndzę. Rywalizacja była wyrównana, a uczniowie wykazali się profesjonalizmem i wysokim poziomem sztuki kulinarnej. Gotowe dania konkursowe, sposób ich przyrządzania oraz prezentacji oceniało jury w składzie: pan Marek Galica oraz pan Robert Stanek.
Tegorocznymi zwycięzcami zostali:
Miejsce I - Justyna Suska z klasy II technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Moskol z batata z grillowaną bryndzą i sosem wiśniowym”;
Miejsce II - Bartłomiej Górz z klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Polędwiczka wieprzowa podana z moskalem bryndzowym i konfiturą z boczku”;
Miejsce III - Beata Warniczek z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych za przygotowanie dania pn. „Dramstik podany z rozetkami bryndzowymi i sianem z mango”.
Pomimo początkowego stresu panującego wśród uczestników, wszyscy zgodnie na koniec przyznali, że atmosfera podczas konkursu był niezwykle przyjazna i sprzyjała zdrowej rywalizacji.
Atrakcyjne nagrody rzeczowe dla zwycięzców ufundowały firmy STALGAST oraz GASTRO PACK.
Panowie Robert Stanek i Józef Bąbol organizatorzy konkursu serdecznie gratulują sukcesów wszystkim „Mistrzom” i już dzisiaj zapraszają chętnych do udziału w kolejnej edycji zmagań kulinarnych.