26 lutego obył się w szkole konkurs gastronomiczny "Najlepsze pączki"
Jak co roku , konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem. Do rywalizacji przystąpiło 11 zespołów 2- osobowych, z klas I-III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz ze Szkoły Branżowej.
Oprócz tradycyjnych pączków, uczestnicy wykonywali oponki i róże karnawałowe. Każdy wypiek miał w sobie coś wyjątkowego. Komisja oceniająca miała trudny „pączek" do zgryzienia.
Ostatecznie zwycięzcami zostali:
I miejsce – Anna Dzwonkowska i Weronika Pękała,
II miejsce – Monika Strzeszewska i Marcin Szulborski,
III miejsce – Wiktoria Ciurzycka i Paulina Matczak.
Zostały również przyznane 2 wyróżnienia dla:
Julii Żyłowskiej i Aleksandry Łuniewskiej oraz Klaudii Zdunek i Karoliny Wilczyńskiej.
Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy i drobne upominki, które ufundował i wręczył Pan dyrektor Roman Malicki.
Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w konkursie i mamy nadzieję, że spotkamy się w jeszcze większym gronie za rok.
I. Jastrzębska, M. Falbowska
Foto: M. Falbowska, I. Jastrzębska, A. Sakowicz