REGULAMIN KONKURSU
1. ORGANIZATOR KONKURSU:
Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ziemi Sandomierskiej.
2. WARUNKI UCZESTNICTWA:
Uczestnikiem konkursu może zostać każdy uczeń naszej szkoły.
- Każdy uczestnik może przedstawić jedna kompozycja w dwóch kategoriach, stroik świąteczny i ozdoba choinkowa.
- Stworzone na konkurs prace powinny być podpisane przez autora wg wzoru imię i nazwisko, klasa.
- Prace będą oceniane w dwóch kategoriach stroik i kartka bożonarodzeniowa.
3. CELE KONKURSU:
- rozwijanie i kształtowanie wyobraźni;
- pobudzanie aktywności twórczej;
- rozwijanie wrażliwości estetycznej;
- stworzenie uczniom możliwości prezentacji własnych dokonań twórczych;
- powrót do tradycji wykonywania różnych kompozycji bożonarodzeniowych;
- umożliwienie przedstawienia własnej wizji, nastroju oraz tradycji Świąt Bożego Narodzenia.
4. ZADANIE KONKURSOWE:
Kompozycje bożonarodzeniowe wykonujemy dowolną techniką z możliwością zastosowania techniki mieszanej. Preferowane jest użycie materiałów naturalnych, tj.: drewno, kora, igliwie, szyszki, mech, sznurek, papier, suszone owoce, różnego rodzaju nasiona, itp.
5. TERMIN I WARUNKI DOSTARCZENIA PRAC:
Prace należy dostarczyć do 14 GRUDNIA 2020 r. Sala 22 na pierwszym piętrze budynku szkolnego.
6. OCENA PRAC I ZASADY PRZYZNAWANIA NAGRÓD:
1. Prace oceniać będzie komisja konkursowa zgodnie z następującymi kryteriami:
- oryginalność,
- pomysłowość,
- estetyka wykonania,
- zastosowanie materiałów naturalnych i elementów ekologicznych.
2. Komisja konkursowa wyłoni po 5 prac z każdej kategorii pierwsze, drugie i trzecie miejsce oraz dwa wyróżnienia.
Pracę będzie oceniać komisja konkursowa w składzie: Wicedyrektor dr inż. Urszula Bąk, mgr inż. Halina Skorupa, mgr inż. Katarzyna Karolak.
3. Organizator przewiduje wyróżnienia, dyplomy oraz nagrody rzeczowe w każdej kategorii.
4. Ostateczne wyniki zostaną ogłoszone 17 grudnia 2021 roku. Na stronie internetowej szkoły i szkolnym Facebooku.
5. Zgłaszając się do konkursu, każdy uczestnik wyraża zgodę na udostepnienie swojej pracy na stronie naszej szkoły oraz szkolnym Facebooku.