Z życia szkoły
Kolejny konkurs wypieku Rogali Świętomarcińskich za nami
Tradycyjnie rogale są przygotowywane w Poznaniu z okazji Dnia Świętego Marcina. Jest to wyrób z ciasta półfrancuskiego, podstawowym składnikiem nadzienia jest biały mak. Zawinięte ciasto przypomina kształtem podkowę, a dekorację stanowi pomada, rozdrobnione orzechy oraz migdały.

W tym roku do konkursu stanęło osiem zespołów. Wszystkie rogale prezentowały się wspaniale, co możecie zobaczyć w galerii poniżej.

Jury miało nie lada zadanie, aby wyłonić zwycięzców.

 

Na podium stanęli:

I miejsce: Zuzanna Sommer i Maja Gutowska,

II miejsce: Jagoda Zęgota i Alicja Krasińska,

III miejsce: Kuba Jasiński i Mikołaj Mierzejewski.


Gratulujemy zwycięzcom!

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

 

M. Kuczewska, M. Dobies

Foto: M. Kuczewska