W sobotę 4-go czerwca, kolejna grupa uczniów Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Żarnowcu zakończyła dwutygodniowe praktyki w hiszpańskiej Maladze. Podczas pobytu uczestnicy projektu poznawali specyfikę pracy w warunkach klimatyczno-glebowych południa Hiszpanii. Poznawali też kuchnię śródziemnomorską. Uczniowie doskonalili swoje umiejętności w następujących zawodach:
- Milena Adamczyk - technik agrobiznesu zajęcia odbywała w gospodarstwie Viveros Aguilar,
https://www. facebook.com/ViverosAguilar-Sl560198840793375/
- Kamil Marzec i Maciek Kucharski – technik weterynarii zajęcia w FESEGRANJA ESCUELA EL PATO,
http://granjaescuelaelpato.com/contacto/
- Justyna Szumera, Ania Wojciechowska i Jakub Magiera – technik weterynarii zajęcia w Club Hípico Los Caireles,
https://clubhipicoloscaireles.wordpress.com/
- Piotrek Kiwior i Mateusz Trzeszkowski – technik rolnik zajęcia w Asociacion Europea para la Conservaci on de la Orquidea,
https://eses.facebook.com/AECOrquideas/
- Paweł Wójcik i Bartek Nowak – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki zajęcia w AUTOS SEDAN,
- Stasiek Dudziński, Marcin Mądry i Daniel Pilniak – technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki zajęcia w TALLERES CHACON JIMENEZ SL,
(brak strony internetowej)
- Natalia Wawer, Dominika Nowak i Kacper Hebdowski – technik żywienia i usług gastronomicznych zajęcia w La Plaza,
https://www.laplazamalaga.com/
Wszyscy są bardzo zadowoleni z wyjazdu na którym mieli okazje zdobyć nowe doświadczenia, doskonalić język angielski i poznać podstawy języka hiszpańskiego.
Czas wolny uczniowie wykorzystywali na plażowanie oraz zwiedzanie Malagi i okolic.