Z życia szkoły
Kawka na wynos
Aromatyczny zapach świeżo parzonej kawy unosił się na korytarzach Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego podczas obchodzonego 29 września na całym Świecie Dnia Kawy.

Uczniowie z klasy IV technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych serwowali najróżniejsze jej rodzaje oraz prezentowali sztukę baristyczną. Rozchodzący się aromat przyciągnął wielu kawoszy, którzy nie tylko mogli poznać jej doskonały smak, ale także dowiedzieć się, że kawa pochodzi z Etiopii, a Ludwik Van Beethoven odliczał 60 ziarenek kawy do zaparzenia jednej filiżanki, której kaloryczność to zaledwie 5 kcal. Dobre nastroje, uśmiechnięte twarze były najlepszym dowodem na to, że kawa jest doskonałym afrodyzjakiem i pozytywnie wpływa na nasz nastrój.

Organizatorzy: D. Kościelniak, T. Wrocławiak