Aktualności
III miejsce dla uczennicy ZSCKR Nowy Targ za Kasztanową rozkosz
Tegoroczna XX edycja Małopolskiego Konkursu Stół pięknie nakryty odbyła się pod hasłem Wczoraj, dziś i jutro… i nawiązywała do trendów panujących w gastronomii dawnej i obecnie.

Naszą szkołę w konkursie reprezentowali  uczniowie z klasy III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz z klasy V technikum technologii żywności. Karolina Skupień zajęła III miejsce w kategorii kelner – barman.  Przygotowała bezalkoholowego drinka „Kasztanowa rozkosz”  oraz profesjonalnie nakryła stół zgodnie z tematyką konkursu. Gabriela Lach  otrzymała wyróżnienie w kategorii cukiernik za deser pt. „Słodkie z lasu”. Jakub Moś i Kuba Domin  zostali wyróżnieni w kategorii kucharz za  przygotowanie potrawy z kurczaka zagrodowego. Popisy  kulinarno – artystyczne naszych uczniów  świadczą nie tylko o ich talentach,  ale również o ich pasji i zaangażowaniu w sztukę kulinarną. Pasja do gastronomii i chęć ciągłego doskonalenia, są kluczowe dla osiągania sukcesów przez naszych uczniów.