Organizator w trosce o zdrowie uczestników i opiekunów przeprowadził konkurs w formie online, a tegoroczna edycja nawiązywała do tradycji świątecznych polskich rodzin.
Zadaniem uczestników konkursu było wykonanie napoju rozgrzewającego wg autorskiej receptury, a także nakrycie stołu bożonarodzeniowego zgodnie ze sztuką kelnerską.
Każdy z etapów konkurencji został sfotografowany oraz nagrany w formie kilkuminutowych filmów i przesłany do organizatora konkursu.
Klaudia Luźniak, uczennica klasy III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zajęła I miejsce. Już po raz kolejny pokazaliśmy, że w ZSCKR w Nowym Targu kształcimy profesjonalnych i doskonale przygotowanych fachowców w zawodach poszukiwanych na rynku pracy.
Laureatkę do konkursu przygotowały panie Dorota Kościelniak oraz Wiesława Staroń. Dokumentacja zdjęciowo – filmowa wykonanych zadań została zrealizowana przez pana Tomasza Gąsienica-Wawrytko.
Uroczyste wręczenie nagród dla naszej uczennicy odbyło się w Krakowie w dniu 28 grudnia b.r. i wzięli w nim udział: laureatka, opiekunowie i dyrektor szkoły Łukasz Fudala.
Serdecznie gratulujemy Klaudii i dziękujemy za zaangażowanie i postawę godną mistrzaw konkurencji barman – kelner.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik