Naszą szkołę reprezentowały uczennice Julia Życzkowska i Małgorzata Wysocka z klasy 3PT (Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych). Pod okiem Karola Okrasy, znanego szefa kuchni Restauracji Plater z Warszawy, przygotowały Zupę Wigierską - wywar rybny z makaronem z mąki gryczanej i zaparzanym surowym pstrągiem oraz danie główne - Kaczka na pszenicy z serem z Wiżajn, na sosie z czerwonej porzeczki, z kapustą z rokitnikiem.
Konkurs z roku na rok, jak przyznali organizatorzy, cieszy się co raz większym zainteresowaniem a poziom wykonania dań i zaangażowania wzrasta. Potrawy oceniali: wicemarszałek województwa podlaskiego Sebastian Łukaszewicz, radna wojewódzka i dyrektor Oddziału Terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Jadwiga Zabielska, dyrektor zespołu szkół Sylwia Sadłowska i jej zastępczyni Joanna Struczewska. Galeria zdjęć z tego wydarzenia poniżej.
Paweł Siedlecki