Aktualności
EXPO SWEET 2020
Uczniowie technikum technologii żywności brali udział w największych w Polsce targach branży cukierniczej i lodziarskiej EXPO SWEET 2020. Do stolicy przyjechały największe firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, a także właścicieli kawiarni i restauracji. Na licznych stoiskach wystawcy prezentowali przepiękne ciasta, ciasteczka, lody i desery. Dzięki degustacjom młodzież odkrywała wyśmienite, często niekonwencjonalne i wyrafinowane smaki z różnych stron świata.

Na szczególną uwagę zasłużyła wystawa tortów okolicznościowych, a wśród nich noszący miano dzieła sztuki tort Jowity Woszczyńskiej z cukierni Sowa, który zdobył I miejsce na Mistrzostwach Świata w Mediolanie.
Uczestnicy wycieczki mieli również okazję obserwować zmagania swych rówieśników, biorących udział w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych.
Niewątpliwą atrakcją było spotkanie gościa specjalnego targów, szwajcarskiego szefa kuchni, krytyka kulinarnego, gwiazdy telewizji, znanego chociażby z takich programów jak MasterChef czy Top Chef - Kurta Schellera.