Dwuosobowe zespoły od samego rana przygotowywały tradycyjne potrawy wigilijne, a zapachy z kuchni unosiły się w całej szkole. Kreatywność młodzieży jak zawsze nas pozytywnie zaskoczyła. Na stole oprócz tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami, barszczu z pasztecikami czy klusek z makiem pojawiły się również faworki z karpia, kulebiak oraz ryba z puree i sosem chrzanowym.
Wybranie najlepszej potrawy było bardzo trudne, ponieważ wszystkie wyglądały i smakowały wyśmienicie. Po długiej naradzie komisja, na czele z Panem dyrektorem Romanem Malickim, wyłoniła zwycięzców konkursu.
I miejsce – Dominika Wróblewska i Aleksandra Podbielska
II miejsce – Wiktoria Jastrzębska i Krzysztof Kądziela
III miejsce – Magda Wyszomierska i Jakub Narewski
Każdy z uczestników konkursu otrzymał dyplom i drobny upominek z rąk Pana dyrektora.
Serdecznie gratulujemy pomysłowości i zaangażowania naszej młodzieży. Już nie możemy się doczekać czym nas zaskoczą za rok.
M. Gajewska, I. Jastrzębska
Foto: A. Chrzczonowska