Na zaproszenia Dyrektora Zespołu Szkół CKR w Starym Lubiejewie Romana Malickiego odpowiedziało kilka Kół Gospodyń Wiejskich m.in.:
● KGW w Kuskowiźnie,
● KGW w Stoku
● KGW „Nowoczesne Babki” w Sielcu
● KGW „Sąsiadki” oraz Panie z Osiedla Wojskowego w Komorowie.
Uczestniczki warsztatów zapoznały się ze sprzętem do dekoracji potraw metodą carvingu i samodzielnie wycinały różne formy z surowców. Najpopularniejszymi owocami i warzywami używanymi w carvingu są arbuzy, melony, dynie, rzodkiewki, selery, marchewka, papryka, cukinia, por itp. Na zakończenie warsztatów Panie wspólnie złożyły kompozycję która wyglądała imponująco… Zobaczcie sami!
Zapraszamy do obejrzenia efektów pracy w fotorelacji.
Osoby dorosłe zainteresowane zdobywaniem dodatkowych umiejętności potrzebnych i poszukiwanych obecnie w gastronomii zapraszamy do naszej szkoły na kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zawodzie Kucharz (kwalifikacja HGT.02).
M. Dobies
Foto: M. Kuczewska, M. Dobies