Zadaniem uczestników było sporządzenie efektywnego deseru w formie tortu podpartego tradycyjnymi recepturami, ale jednak autorskiego pomysłu, do przygotowania którego wykorzystają nieprzetworzone wcześniej produkty, bez sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, mas czy gotowych i wcześniej przygotowanych dekoracji w czasie nie dłuższym niż 180 minut. Naszą szkolną drużynę godnie reprezentowali uczniowie klasy II TŻ: Julia Sikorska i Bartosz Pietruszyński, którzy pod okiem nauczycielki żywienia: Elżbiety Woźniak wykonali tort o nazwie: „Porzeczkowo-czekoladowy odlot”. Wszystkie torty konkursowe wyglądały imponująco, ale pragnę dodać, iż tort naszej drużyny jako jedyny posiadał zrobione własnoręcznie ozdoby, które przyciągały wzrokiem innych uczestników i jury konkursu. Gratulujemy uczestnikom wyróżnienia i zdolności gastronomicznych oraz odwagi podczas jego sporządzania!
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik