W przerwie tego konkursu odbył się panel dyskusyjny, na którym Pan Dyrektor Andrzej Zdrojewski zaproszony przez Pana Czesława Meusa, reprezentującego Organizatora Stowarzyszenie Polska Ekologia, przedstawił projekt powstania Branżowych Centrów Umiejętności (BCU). Inwestycja za ponad 1,4 mld zł polega na utworzeniu 120 nowoczesnych branżowych centrów umiejętności w partnerstwie podmiotów branżowych oraz organów prowadzących szkoły kształcące w zawodach i centra kształcenia zawodowego. Pan Dyrektor poinformował, że czyni starania, aby przy naszej szkole zostało utworzone BCU dla branży piekarskiej. Powstanie takiego obiektu otwiera nowe możliwości dla naszej szkoły i dla regionu. Podczas wystąpienia pojawiło się szereg pytań, na które Pan Dyrektor odpowiadał bardzo wyczerpująco. Dyskusja dotycząca projektu utworzenia BCU była bardzo ciekawa i merytoryczna. Wyjazd na targi pozwolił nawiązać współpracę z branżą spożywczą i gastronomiczną, która jest niezbędna w kształceniu zawodowym uczniów i słuchaczy o profilu żywieniowym.
- Home
- O projekcie
- Kategorie
- Lista szkół
- Galerie
- Materiały video
- Mapa szkół
-
Zawody
- Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
- Technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki
- Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej
- Mechanik – operator pojazdów i maszyn rolniczych
- Technik inżynierii środowiska i melioracji
- Technik ogrodnik
- Ogrodnik
- Technik pszczelarz
- Pszczelarz
- Technik Hodowca Koni
- Technik rybactwa śródlądowego
- Jeździec
- Rybak śródlądowy
- Przetwórca ryb
- Cukiernik
- Kucharz
- Piekarz
- Technik technologii żywności
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Wędliniarz
- Technik przetwórstwa mleczarskiego
- Technik weterynarii
- Technik turystyki wiejskiej
- Technik architektury krajobrazu
- Technik agrobiznesu
- Technik rolnik
- Rolnik